Sertifikat bonitetne izvrsnosti


CompanyWall business broji desetine hiljada klijenata u Crnoj Gori i vršimo sertifikaciju za one koji su ostvarili uslove za dobijanje ove potvrde uspješnog i sigurnog poslovanja. 

Imamo dugogodišnju tradiciju dodjele Sertifikata bonitetne izvrsnosti na više evropskih tržišta (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora). Vršimo sertifikaciju svih poslovnih subjekata koji su zadovoljili neophodne uslove, dok hiljade zadovoljnih klijenata potvrđuju našu lidersku poziciju na crnogorskom tržištu.

CompanyWall business sertifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog rada firme. Istraživanja analitičara pokazuju da firme koje su nosioci CompanyWall business Sertifikata posluju stabilnije, progresivno ostvaruju održivi uspjeh, prepoznaju se međusobno na nacionalnom i internacionalnom nivou. Firme koje su nosioci Sertifikata čine poslovnu mrežu najboljih na teritoriji Crne Gore i posluju rame uz rame s najuspješnijim evropskim zemljama.

Uz Sertifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja firme više nisu neophodna, jer je Sertifikat sam po sebi validna referenca nosioca vrhunskog poslovanja !

Zahvaljujući provjerenoj metodologiji na osnovu koje određujemo bonitetne ocjene i sertifikaciju, naši klijenti u svakom trenutku znaju da mogu da se oslone na podatke koje za njih obrađujemo.
Dok većina bonitetnih kuća u zemlji sertifikuje firme na osnovu opštih i slobodnije određenih parametara (npr. firma mora da posluje duže od godinu dana bez dugova), CompanyWall business prati zadate kriterijume pomoću kojih je moguće prezicno određivanje bonitetne ocjene, uz minimalizaciju proizvoljnosti. Zahvaljujući kriterijumima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, porezna i druga dugovanja, glavna i sporedna djelatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogi drugi koje smo postavili vodeći se provjerenim metodama najvećih bonitetnih kuća, naši klijenti dobijaju preciznu ocjenu i finansijski izvještaj na koji mogu da se oslone.

Metodologija na osnovu koje sertifikujemo najuspješnije poslovne subjekte temelji se na analizi makroekonomskih i političkih faktora, kao i internog i eksternog okruženja u kome firma posluje. Jedan dio naše metodologije je javno dostupan i možete ga vidjeti ovdje:

Drugi dio, poznatiji u Zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva kao "Know-how", predstavlja nedokumentovane informacije koje su autorizovano vlasništvo bonitetne kuće CompanyWall business.

Bonitetnu izvrsnost su uspjele da steknu samo firme koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži vremenski period pokazale kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje.

CompanyWall business dodjeljuje Sertifikat bonitetne izvrsnosti poslovnim subjektima koji su ocjenjeni najvišim bonitetnim ocjenama AAA, AA+ i A+.


Šta znaci Sertifikat bonitetne izvrsnosti na nivou inhouse poslovanja?

Na individualno-potrošačkom nivou CompanyWall business je izvor izuzetnih poslovnih informacija koje klijentima omogućavaju najbolja rješenja i ispunjavaju zahtjeve modernog tržišta. Najznačajnija usluga koju CompanyWall business omogućava jeste sertifikacija najuspješnijih. Bonitetni izvještaji su našim klijentima od velike pomoći pri bržem sklapanju partnerstava, ali sertifikacija najboljih privrednih subjekata moderno poslovanje prenosi na viši nivo.

Sertifikovane firme ostvaruju prednost i ugled pri odabiru partnera i u odnosu na druge firme. Nosioci Sertifikata bonitetne izvrsnosti nalaze se u samom vrhu domaće privrede i stoje rame uz rame s najuspješnijim internacionalnim preduzećima.
Sertifikat bonitetne izvrsnosti otvara vrata za proboj na različita tržišta i olakšava komunikaciju s potencijalnim klijentima. Sertifikovane firme ovim činom stiču kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti.

Na međunarodnom tržištu Sertifikat bonitetne izvrsnosti je sastavni dio modernog poslovanja, a sertifikacija u vjerodostojnim bonitetnim kućama kao što je CompanyWall je najznačajnija referenca uspješnog rada.

Znacaj sertifikovanih za ekonomsku strukturu Crnoj Goru

Nezavisna bonitetna kuća CompanyWall business igra značajnu ulogu za uspostavljanje stabilne i objektivne arhitekture finansijskih podataka u Crnoj Gori. Popularnost bonitetnog ocjenjivanja proizilazi iz jednostavnosti gde se brojni obrađeni podaci predstavljaju jednim simbolom. Sertifikacija i bonitetni izvještaji doprinose razvoju finansijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakšu orijentaciju i određivanje preciznijeg finansijskog stanja u zemlji. Od velike su pomoći i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Privredni subjekti, firme, ali i institucije se oslanjaju na podatke, ocjene i sertifikaciju koju za njih vrši CompanyWall business, a značaj naše bonitetne kuće uvećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih finansijskih proizvoda koji zavise od finansijske sposobnosti partnera i vjerovatnoće neizvršenja.

Prostor za tekst i slike

Po pravilima koje su ustanovile najveće svjetske bonitetne kuće, bonitetne ocjene poslovnih subjekata određuju se od najniže CCC do najviše ocjene AAA. Bonitetne kuće dodjeljuju Sertifikat firmama koje su ostvarile ocjene od A+ do AAA. Ipak, mnoge bonitetne kuće ne zadovoljavaju do kraja specifičnu prirodu bonitetnog ocjenjivanja, pa zbog neoriginalnog dizajna ocjena nijesu u mogućnosti da ostvare prepoznatljiv vizuelni identitet na tržištu. 

CompanyWall se ističe jedinstvenim dizajnom bonitetnih ocjena koji nam je omogućio da nas klijenti brzo i lako prepoznaju kao vjerodostojan brend i pouzdanu bonitetnu kuću. Pečati AAA, AA+ i A+ su pravo kojim štitimo znak koji je u opticaju, a originalan dizajn ocjena služi brzom prepoznavanju i čini nas drugačijima u odnosu na slične ocjene drugih bonitetnih kuća. CompanyWall pečati označavaju naš vizuelni identitet i simoblizuju pouzdan i uvjerljiv rad naše kuće. 

U institucijama od značaja - Zavodu za intelektualno vlasništvo i EUIPO (European Union Intellectual Property Office) – CompanyWall pečati su zaštićeno vlasništvo. Polažemo autorska prava na pečate, koja nas štite od neautorizovanog kopiranja ili preuzimanja ideje. Konkurentnom ponudom i autentičnim dizajnom uveli smo nove standarde finansijske analize na crnogorsko tržište.

Zaštitom intelektualnog vlasništva, pečata AAA, AA+ i A+, nijesmo samo zaštitili autentičan dizajn već mnogo više od toga. Originalna estetika samo je sredstvo za lakše prepoznavanje provjerene usluge i najpouzdanijeg asistenta crnogorskih firmi – CompanyWall.